De coronadoden van India in perspectief

In België sterven er vandaag proportioneel meer mensen aan corona dan in India.

De meeste Vlamingen zijn nooit in India geweest. Ik wel. Het is een tijdje geleden. Vanuit Nepal vlogen we naar New Delhi. Daar hadden we een paar uur om het volgende vliegtuig naar Dubai te nemen. In Delhi vroeg een Sikh of ik zin had om de tempel te bezoeken. Hij wilde me aantonen dat ze geen terroristen waren.

Op weg naar de tempel lagen mensen te sterven. Hij vertelde me in gebroken Engels dat dit niet ongewoon was. Vandaag staat India een pak verder dan toen. 

De coronacijfers zijn indrukwekkend, op het eerste zicht. In India sterven nu 4.000 mensen aan corona per dag. In België sterven 40 mensen dagelijks aan corona. Het verschil lijkt enorm. In absolute cijfers dan.

In India wonen wel 1,2 miljard mensen. 4.000 doden op 1,2 miljard burgers komt overeen met 40 doden op 12 miljoen inwoners. In België zijn er dagelijks 40 doden op 11 miljoen mensen. Dat is relatief gezien meer dan in India. Anders gesteld: in België sterven er vandaag nog steeds meer mensen aan corona dan in India. Dat is de waarheid.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More