De Cooke & Verhulst Show gefileerd

Ik heb nooit gedacht dat ik dit zou schrijven, maar een ludieke laatavondshow werd spitant gemaakt door een politicus. Ben Weyts meer bepaald.

De show begon zwakjes en een beetje zenuwachtig. Het idee om de 4 vaste leden – Jeroom & Co – samen te brengen, werkte niet. De variant van de 3 wijzen was ook niet geslaagd. En dan kwam het ultieme dieptepunt: Maarten Boudry kwam met 6 mondmaskers op zijn gezicht iets vertellen. Wat hij verteld heeft, weten we niet aangezien we hem niet goed begrepen.

Wat mijn partner en ik wel leuk vonden, was dat zijn bril telkens naar beneden gleed. Hier werd snel een weddenschap afgesloten: bril of niet op tafel. De prijs was het ultieme geschenk waardoor alle bewolkte luchten uitklaren en de zon op elk moment van de dag of nacht doorbreekt. Ik won. Het verklaart waarom we het programma niet helemaal bekeken hebben.

De inzet van Boudry in de ludieke show is een misser. Misschien komt het omdat we hem te vaak op de VRT gezien hebben of dat hij compleet uit de toon viel met zijn 6 mondmaskers, maar hij was de vreemde eend in de bijt. Hij speelde te veel de wijsneus, de professor. Ik heb geleerd dat je met jezelf moet kunnen lachen en dat kan hij duidelijk niet. Ben wel overigens.

De ster van de avond was Ben. Aangezien Gert en James hem zo mogen aanspreken, mag de junior redacteur van P-Magazine dat ook. Dat Ben een haatbrief over zichzelf wilde voorlezen is straf. Het lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Ik weet wat het is om dergelijke mails en brieven te krijgen. In België zijn er nog monarchisten en dan krijgen auteurs zoals ik al eens bedreigingen, via de post of de telefoon.

Uiteindelijk komt een laatavondshow toch altijd op hetzelfde neer: de kwaliteit van de praatgasten. Gelukkig hebben ze Ben Weyts uitgenodigd. Anders was het een valse start geworden. Nu niet.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More