De Canvas Popnacht: parels voor de varkens

De Canvas Popnacht is misschien het mooiste voorbeeld om aan te tonen dat inhoud alleen voor een programma onvoldoende is, ook de verpakking moet in orde zijn. Dat laatste was spijtig genoeg niet het geval.

Wie bedenkt in godsnaam immers het schabouwelijke format van De Canvas Popnacht? De eerste editie van die Popnacht werd al op vrijdag 3 januari 2020 uitgezonden. Drie uur lang filmpjes en verhalen over muziek. Ik herinner me dat ik toen even gekeken heb, maar dat mijn partner toen wegzapte. Maar enkelingen die keken, zijn die avond en vroege nacht volgens de VRT blijven kijken. Ze kunnen ook gewoon in slaap gesukkeld zijn.

Dit jaar kwam de uitzending na de sublieme Engelse serie Line of Duty (zeker kijken). Aangezien mijn partner de afstandbediening had op dat moment (en wie die heeft, heeft de echte macht in een relatie), zijn we even blijven kijken naar de editie 2021 van De Canvas Popnacht. Om met de deur in huis te vallen: de verhalen zijn extreem boeiend, maar het format is helemaal verkeerd. Niet gewoon verkeerd, maar helemaal verkeerd.

We zagen Hilko Nackaerts uit Boutersem, de gitaarbouwer van/voor Ruben Block (Triggerfinger), Charlie Burchill (Simple Minds) en Roger Daltrey (The Who). Muzikant, componist en producer Nile Rodgers (onder meer bekend van de band Chic) is zijn vriend. Is televisiemaken nu plots zo moeilijk geworden? Maak gewoon een volwaardige aflevering over Hilko en zijn avonturen. 


En dan Claire Van Herck: de ‘tour mom’ van Foo Fighters. Van Herck uit Herselt is vandaag assistant tourmanager van Foo Fighters (lees: ze zorgt ervoor dat de koelkast van die gasten gevuld is met bier). In de jaren ‘90 verhuisde ze naar Los Angeles. Een merkwaardig voorval brengt haar dichter bij Dave Grohl van Foo Fighters, die in 2 stappen vraagt of ze niet voor hem wil werken. Dat doet ze ondertussen al meer dan tien jaar. Een exclusief en nooit eerder verteld verhaal. Zeker weten. Maar breng dat verhaal in godsnaam in een afzonderlijke volwaardige aflevering op een redelijk uitzenduur op tv en niet als late night radio op televisie. De rest van de zonder twijfel boeiende tv heb ik niet gezien aangezien het te laat werd…
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More