De Bruyne en Courtois naar de halve finales Champions League

Belgen spelen de hoofdrol in het internationale voetbaltheater.

Een keeper scoort niet, maar gisteren was het wel onze Thibaut Courtois die Real Madrid met enkele wereldsaves een ticket bezorgde voor de halve finale van de Champions League. Het bleef 0-0 tegen Liverpool. Courtois deed het in de 2de minuut, de 11de minuut en bij het begin van de eerste helft: zweven, duiken en pakken. Het had 3-0 kunnen zijn.

Real Madrid staat voor het eerst in drie seizoenen nog eens in de halve finales van de Champions League. Net zoals Manchester City, die andere ploeg waar een Rode Duivel (Kevin De Bruyne) het verschil maakt. City plaatste zich met 1-2 tegen Dortmund. Het was werkendag. City moest lang, heel lang achtervolgen. Een jonge knaak – pas 17 jaar – Jude Bellingham had al vroeg de 1-0 op het bord gezet. De Engelsman van Borussia Dortmund is na Youri Tielemans pas de tweede speler die voor zijn achttiende verjaardag al tien keer in Champions League tegen een balletje heeft mogen trappen. Zo’n plaats moet je verdienen. Noteer zijn naam alvast, we gaan nog veel van hem horen.

Het duurde 55 minuten vooraleer de kansen keerden voor City. 2-1 was voldoende om het balletje rond te spelen en  Dortmund uit te putten. Drie keer scoren op een kwartier tijd, is zelfs in een spel waar de Duitsers normaal gezien aan het eind altijd winnen, teveel van het goede.

Net zoals Real Madrid stoot City voor het eerst in drie seizoenen weer door naar de halve finales van de Champions League. Ze spelen niet (meteen) tegen mekaar. Manchester City komt uit tegen Paris Saint-Germain en Real Madrid tegen Chelsea. Als het even meezit, mag straks Rode Duivel De Bruyne – in de finale van de Champions League – proberen te scoren tegen Rode Duivel-keeper Courtois. Zo is voetbal, gelijk de koers, toch een beetje van ons.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More