De blaffende honden van Joe Biden bijten

Het symbool van de gastvrijheid haalt zichzelf onderuit.

Joe Biden heeft twee honden en het was belangrijk dat de wereld dat wist. De twee Duitse herders, Champ en Major, zijn niet zomaar twee honden, maar asielhonden. Perfect om je imago een boost te geven en tegelijk ideaal als symbool van vrijheid, gastvrijheid en de American dream. Als je het als hond uit een asiel tot in het Witte Huis weet te schoppen, dan is alles mogelijk. De dieren werden dan ook meermaals voor de camera’s gesleurd om de almachtige tolerantie van ‘de Amerikaan’ te illustreren. De honden trokken vlak na het aantreden van president Biden in januari in het Witte Huis en zouden sinds die tijd vrijuit en met weinig regels door het instituut lopen.

Maar het symbool keert zich nu tegen hen. De twee Duitse herders moeten het Witte Huis verlaten omdat een van de twee honden agressief gedrag vertoont tegen het personeel. Volgens CNN zou Major, die anderhalf jaar oud is, betrokken zijn geweest bij een ‘bijt-incident’ met een personeelslid van het Witte Huis. De andere hond, Champ, is veertien jaar oud.

Het is onduidelijk of die verhuizing permanent is of tijdelijk, zoals vaker gebeurt als de Bidens op reis zijn. Maar groot nieuws is het wel. Of niet?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More