De bescheiden Belgische firma van Frank Boeijen

Maart 1996. De tweede “Night of Entertainment” bracht volgens de aanwezige journalisten geen echte verrassingen. “Redenen om door het dak te gaan, waren er niet, maar het niveau lag een stuk hoger dan bij de eerste editie en de meeste artiesten presteerden goed tot uitstekend.”

De twee Jannen – organisatoren van de Proms en van zijn beide kleine broertjes, Senza una Donna en de Night of Entertainment – lonken met deze Night opnieuw naar het buitenland, in eerste instantie naar Nederland. De Avro is co-sponsor en wijdde ruime aandacht aan het concert.

Dé ambiancemakers van de avond waren volgens Het Belang van Limburg de Gipsy Kings en Marco Borsato. De Gipsy Kings kregen de finale toebedeeld. Krakers als ‘Bandoleo’, ‘Volare’ en ‘La Bamba’ zijn natuurlijk uitmuntend materiaal om iedereen overeind te krijgen. Dat gebeurde dus ook. Hier en daar in de gangen ging zelfs een Spaanse furie uit de bol. Maar eerlijk, de zigeunerfamilie werd volgens de persriddder van de Limburgse krant de broek afgedaan door Marco Borsato. “Hij begon met ‘Ik leef niet meer voor jou’, beetje pathetisch, maar het stond als een huis. ‘Dromen zijn bedrog’ werd door de vijftienduizend luidkeels meegebruld. (…) Het verzoeknummer, ‘Kronenburg Park’, klonk sterker dan het origineel van Frank Boeijen.”

Over die laatste zanger gesproken. In 2008 richten Frank Boeijen en zijn Nederlandse BV de Belgische vennootschap F.J.M.BOEIJEN op. Die Belgische vennootschap is vandaag eerder bescheiden. De totale activa bedragen amper 68.013 euro (eind 2019).


In 2019 werd een kleine winst van net geen 3.000 euro behaald. Boekjaar 2018 was iets beter.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More