De adultversie van Sonic is minder snel maar des te prikkelender (video)

“Without respect, we reject.”

Deze slogan doet al eventjes de ronde binnenin de online nerd-gemeenschap. Liefhebbers van de popcultuur zijn er met name niet over te spreken dat hun favoriete filmreeks of tv-serie onderworpen wordt aan de politieke correcte standaardmaten. Hoofdpersonages die van geslacht veranderen, mannen mogen zich niet meer als mannen gedragen, plotlijnen met een duidelijk uitgestippelde politieke boodschap, gevoelige thema’s waar niet meer de draak mee mag worden gestoken: de fans zijn het kotsbeu. Duidelijke voorbeelden zijn Doctor Who, Star Trek Picard, Terminator Dark Fate, Charlie’s Angels… franchises die de fans duidelijk links hebben laten liggen.

Daarom is het eens verfrissend dat er af en toe eens een filmstudio de noden der nerds aanhoort. Want vlak na de de eerste trailer voor Paramount Pictures live-action CG-animatiefilm Sonic the Hedgehog, werd de blauwe egel met de grond gelijk gemaakt door de fans. Sonic zag er te realistisch uit met mensenogen en bijhorend gebit. De regisseur gaf gehoor aan de kritiek en Sonic kreeg een redesign met het herkenbare uiterlijk uit de games.

Een moedige beslissing die Paramount geen windeieren heeft gelegd, want Sonic is voorlopig zelfs de meest succesvolle videogamegerelateerde film ooit, en doet hij het zelfs beter dan Detective Pikachu.

Hoe we de overgang brengen naar de adultversie van onze stekelige vriend is allesbehalve naadloos.

“Grab your controller and get ready to press ‘A-B-A-B-O-R-G-A-S-M!” luidt de tagline van Sonic the Vadgehog met in de hoofdrollen Lexi Luna en April O’Neil.

Voor zij die nog niet mee zijn met Engelse slang-termen, vadge staat voor vagina.

Aan deze egel is geen aanpassing nodig, al doen haar stekels meer dan prikken alleen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More