De 15 meest bizarre simulatiegames ooit

Jong geleerd is oud gedaan, luidt het gezegde.

Droom je er als jonge knaap van om piloot te worden? Amateurvluchtsimulatorprogramma’s zijn de ideale oplossing om je al een voorproefje te geven van de binnenkant van een cockpit (minus de sexy stewardessen). Hetzelfde geldt voor de toekomstige boeren of truckers in spé. Voor elk beroep bestaat er wel een simulatieprogramma.

Onderstaande 15 games doen er echter voor zorgen dat Satan een nieuwe dakbedekking moet laten aanleggen, want ze zijn namelijk beneden alle peil. Maar dat maakt ze net zo hilarisch en fascinerend.

1. I Am Bread

I Am Groot? Misschien wel als je een Guardian of the Galaxy bent. Maar I Am Bread handelt simpelweg over een bruine droge boterham. Het doel is simpel. Jij bent een stuk brood en je moet jezelf zien in de broodrooster te zien krijgen. Maar hiervoor moet je eerst alle obstakels in de keuken te zien overwinnen. Breng de Yves Segers in jou dus naar boven.

2. Cockroach Simulator

Neen, dit spel is niet gebaseerd op tweetende Twitteraars maar op echte kakkerlakken. Aan jou als ongewervelde je sterkste overlevingsdrang te tonen en alle vallen in huis te omzeilen.

3. PC Building Simulator

Het normaalste spel uit de lijst maar het klinkt o zo saai. Knutsel je eigen pc in elkaar op een pc. Leuk voor de gemiddelde nerd en je steekt er nog iets van op. Maar de gewone gamer moet je al wakker maken na het correct plaatsen van een RAM-module.

4. Rock Simulator

Neen, je speelt hier niet de rol van actieheld Dwayne Johnson maar dat van een echte kei. Kei blij? We betwijfelen, want als er één simulator is die zelfs gras doet groeien spannend klinken is het dit wel. Je staart namelijk het hele spel naar een steen. C’est tout. Het leven is hard, maar dit spel is harder.

5. Bum Simulator

Voor zij die gehoopt hadden op de voluptueuze billetjes van een miss Bum Bum kandidate, hebben we slecht nieuws. Je speelt namelijk de rol van een dakloze zwerver. Bedelen, stelen, ongedierte aantrekken…ze hadden het evengoed Belgian Politics Simulator kunnen noemen. Een straatje zonder einde, dit spel.

6. Break Up Simulator

Het uitmaken met je liefje. Hoe doe je het juist zonder een welgemikte trap tussen jouw cahones? In dit spel ben je de hartenbreker van school en moet je een manier zoeken om zoveel mogelijk meiden te dumpen op één dag. Of het hoofdpersonage ook alleen maar witte sokken draagt, is niet geweten.

7. Viscera Cleanup Detail

Werken op een ruimteschip dat lichtsnelheid aankan. Het klinkt als de spannendste job ooit. Niet als je de conciërge van dienst bent. Want in dit spel moet je al de overblijfsels opruimen van epische gevechten die hebben plaatsgevonden op het schip. Tja, iemand moet het doen he?

8. Bear Simulator

Het slechtste wat je kan doen als je een beer ontmoet, is gaan lopen. Als je gaat rennen, kan een anders niet-agressieve beer in paniek raken en je achterna beginnen hollen. Met een snelheid van 56 km/u zal het ook niet lang duren voor de beer je inhaalt. Maar niets van dat in dit spel, want je speelt gewoon de beer zelf. Vis vangen, honing eten en maffen. Alles wat een beer dus doet behalve broodjes smeren.

9. Granny Simulator

Met zo’n titel verwacht je een spel waarmee je grootmoeder uit de nood moet helpen met wat klusjes. Nope, het spel is zo sadistisch als het maar kan. Als kleinzoon moet je het leven van oma zo zuur mogelijk maken. Haar van de trappen duwen, met messen gooien, het huis afbranden… Ai, dan klinkt een woonzorgcentrum opeens niet meer zo slecht.

10. YouTuber’s Life

Het leven van een YouTuber kan zwaar zijn. Over welke nonsens ga je nu weer een uur volpraten? Of welke dwaze stunt levert duizenden likes op? In dit spel is het doel om zoveel mogelijk volgers naar je kanaal te lokken. Lees je mee, Marc?

11. Slime Rancher

Over slijmballen gesproken. In dit spel moet je als buitenaards slijmerig wezentje zien te overleven op een bizarre planeet. Wat kannibalisme en je soortgenoten afknallen hoort er tevens bij. 

12. Robot Vacuum Simulator

Zuigen die handel? Mocht je partner even de wenkbrauwen fronsen bij deze vraag, kan je nog altijd jezelf reppen naar dit spel. Want als robotstofzuiger bepaal je wat er gezogen wordt en wat niet. Jezelf afvragen waarom doe je best niet.

13. Cultist Simulator

Mysteries, pratende schilderijen, nieuwe goden en dit allemaal in een jaren 20-setting. Je kan ook onschuldige zielen indoctrineren en je vrienden corrupt maken. Kortom, dit spel heeft alles wat een aspirerende sekteleider nodig heeft.

14. City Sweeper

Heb je jezelf al ooit afgevraagd wat een Brusselse straatveger moet voelen na de zoveelste uit de hand gelopen betoging? Netheidfreaks komen voldoende aan hun trekken in City Sweeper. Schone straten… zorg jij ervoor?

15. House Flipper

Neen, dit is geen genietende dolfijn in de woonkamer. Maar het is werken geblazen. Je wil namelijk jouw woonst zo aantrekkelijk maken voor een verkoop. Dus het is klussen geblazen. Waarom kijken naar Huis Gemaakt op VTM als jezelf eentje kan renoveren (minus de kosten)?

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More