Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

De 10 duurste speelgoedstukken ooit zijn allesbehalve kinderachtig

Gert B. - 28-02-2019

Het leven is één grote speelgoedwinkel als je stinkend rijk bent.

Als je oogappel de oren van je kop zaagt voor twee euro om een stukje speelgoed uit de 'sjiekenbak' te draaien, denk eraan dat het kostelijker kan. Vééééél kostelijker.

10. Stefano Canturi Barbie - ook wel bekend als Diamond Barbie - 266.000 euro

Barbie, hét grote voorbeeld voor ieder klein meisje, komt in alle vormen en maten tegenwoordig. Een snobversie kon dus uiteraard ook niet ontbreken. Maak kennis met de Stefano Canturi Barbie. Een ontwerp door de wereldberoemde juwelier Stefano Canturi. De duurste Barbie ooit is in tegenstelling tot de goedkoopste Barbie ooit, een waar juweeltje, letterlijk en figuurlijk. De pop draagt een écht Canturi-halsstuk dat is ingelegd met 3.00 karaats witte diamanten met als eye-catcher een zeldzame Australische roze diamant. De Barbie werd gemaakt ter gelegenheid van de lancering van de ‘Barbie Basic Collection’ in Australië.

9. Gouden Hobbelpaardje – 528.000 euro

Ginza Tanaka, de 125 jaar oude juwelier uit Tokio, heeft in het verleden al andere niet alledaagse gouden dingen gemaakt, waaronder een kerstboom, een viool, een Darth Vader-masker en de voet van de voetballer Lionel Messi. Maar ook aan de kleine pagadders is gedacht. Wat zeg je bijvoorbeeld van dit hobbelpaard, bestaande uit 24 karaat goud. En raad eens wie momenteel de trotse eigenaars zijn van dit prijspaardje van 26 kilogram? Niemand minder dan Jay-Z en Beyoncé, die het wel een leuk cadeau vonden voor hun dochtertje Blue Ivy. 

8. The Masterpiece Cube Rubik’s Cube - 1.300.000 euro

Deze Rubik's Cube is iets eenvoudiger op te lossen dan een met 1947 blokjes, maar toch zal je deze met wat meer finesse behandelen. Er zijn 43.252.003.274.489.856 mogelijkheden om een Rubik's Cube te draaien en toch zal elke draai van The Masterpiece Cube schitteren als geen ander. Diamond Cutters International heeft namelijk een volledig functionerende Rubik's Cube gemaakt van 18 karaat goud, robijnen, saffieren, smaragd en diamanten. De gelegenheid was de 15de verjaardag van de kubus in 1995. 

7. Gouden Monopoly - 1.760.000 euro

We lieten je een tijdje terug al kennis laten maken met een zeer luxueuze versie van dit bekend spel, maar volgende versie gaat nog een stapje verder. Hier is het bordspel geheel gemaakt van goud en voorzien van allerlei dure details. De dobbelsteen, waarvan de ogen gemaakt zijn van diamantjes, alleen al is 8.800 euro waard. Het spel is echter niet te koop, maar uitgeleend aan het Museum of American Finance dat zich bevindt op - waar kan het ook anders - Wall Street. De juwelier Sidney Mobell uit San Francisco bedacht deze versie voor een groot Monopoly-toernooi dat toen in Londen plaatsvond.

6. Steiff Louis Vuitton Teddybeer – 1.850.000 euro

Het Duitse bedrijf Steiff, een internationale producent van speelgoed, is de fabrikant van deze wel heel dure knuffelbeer. De beer is gekleed in een jas en hoed van het luxemerk Louis Vuitton. Niet alleen de kledij, maar ook de knuffelbeer zelf is heel wat geld waard. In de vacht zit immers echt goud verwerkt en de ogen van het beertje zijn gemaakt met diamanten. Niet meteen een knuffel om in de crèche te vergeten dus.

5. Shimansky voetbal – 2.280.000 euro

Gooooaaaaallll !!! Alleen hopen dat jet het doelpunt niet gescoord hebt met een kopbal, want met onderstaande bal kan dit wel eens hoofdpijn kunnen opleveren. Deze bal van 3,6 kg bestaat uit Zuid-Afrikaanse diamanten. 6.620 witte diamanten en 2.640 zwarte diamanten om precies te zijn. Het Zuid-Afrikaanse juweliermerk Shimansky ontwierp de bal ter gelegenheid van het WK in 2010.

4. Lamborghini Aventador Modelauto - 4.045.000 euro

Dit schaalmodel is zo'n twaalf keer duurder dan een echte Aventador. De velgen van het speelgoedmodel zijn vervaardigd uit goud en platinum en zowel de zetels, het stuur als de lichten bevatten diamanten. De speelgoedauto is een absoluut prachtstuk, ontworpen door de Duitse ingenieur Robert Gulpen. Hij had er welgeteld 500 manuren voor nodig om dit huzarenstukje af te maken . Het model blijft wel beter op de kast staan ter decoratie, want het is helaas niet voorzien van airbags.

3. Madame Alexander Eloise – 5.680.000 euro

In 1923 bracht het Amerikaanse merk Madame Alexander haar eerste popjes op de markt. Het bedrijf groeide uit tot een belangrijke producent van poppen en ze worden gezien als echte verzamelstukken. Het pronkstuk is de Madame Alexander Eloise. Er zijn slechts vijf exemplaren van dit model op de markt gebracht en elke pop werd handgemaakt door Madame Alexander. De poppen dragen kleren van Cristian Dior, bont van Oscar De La Renta en de accessoires werden vervaardigd door Katherine Baumann. De juwelen bevatten bovendien Swarovski-kristallen. Een kostelijk poppemieke.

2. L’Oiseleur – 7.104.800 euro

De L'Oiseleur (vrij vertaald: de vogeltrainer) is een bewijs dat duur speelgoed ook soms verdomd vernuftig kan zijn. Deze bewegende pop van 120 cm en 55 kg heeft maar liefst 2.340 onderdeeltjes. De Franse expert in geautomatiseerd speelgoed Christian Bailly had er maar liefst 15.000 uren voor nodig om zijn vogelaar af te werken tot de perfectie. De bewegende armen en gezichtsuitdrukkingen zijn geen resultaat van motortjes of batterijen, maar een complexe samenwerking van veertjes en radartjes die opgewonden moeten worden. Zodra je de gouden sleutel achteraan omdraait, speelt deze brave man Marche des Rois van Georges Bizet. Deze vogel laat je best nooit vliegen.

1. Astolat poppenhuis kasteel - 7.476.000 euro

Het volgende stulpje is een kasteel met zes verdiepingen, inclusief een wapenkamer en een tovenaarstoren, en je betaalt er zo’n 260 euro per vierkante centimeter voor. En toch kan je er zelf niet in wonen. Het is namelijk het duurste poppenhuis ter wereld. Het kunstwerkje is zo’n drie meter hoog en werd in 1980 gemaakt door Elaine Diehl. Het Astolat Dollhouse Castle is gevuld met meer dan 10.000 kleine ornamentjes. Je moet geen kastelen in de lucht bouwen om dit stukje speelgoed over te laten aan een bende peuters.

10 duurste speelgoed The masterpiece cube rubik’s cube Stefano canturi barbie Shimansky voetbal L’oiseleur Madame alexander eloise Astolat poppenhuis kasteel

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken