De 10 allergrootste playboys die op deze planeet rondliepen

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

In februari is het Valentijn en dan plannen we amoureuze bezigheden met onze allerliefste schat. Maar voor sommige heren op deze aardkloot is het iedere dag Valentijn. Om de verandering erin te houden, wisselen ze wel geregeld van deerne. De grootste playboys aller tijden op een rijtje.

De Mongoolse krijgsheer Dzjengis Khan leefde van 1162 tot 1227 en veroverde in zijn glorietijd zowat gans Zuidoost-Azië. Overdag breidde hij met het zwaard de grenzen van het Mongoolse Rijk uit, ‘s avonds maakte hij in het vers veroverde land nader kennis met de vrouwtjes. Met hoeveel dames Dzjengis het minnespel heeft gespeeld valt bijlange niet te achterhalen, maar vast staat dat dit er heel wat moeten geweest zijn. Genetici publiceerden namelijk in 2003 een studie, waarin staat vermeld dat er tegenwoordig zo’n 16 miljoen achter-achter-achter-achterkleinkinderen van hem moeten rondlopen. Buitengewoon vruchtbaar was hij dus ook.

Giacomo Casanova werd geboren in het Venetië van 1725. Hij koesterde eigenlijk de droom om priester te worden, maar zijn torenhoog libido stond hem daarbij in de weg. Hij besloot dan maar gans Europa rond te trekken en tussendoor een stukje proza te schrijven. Zijn voornaamste doel in het leven: iedere dag een nieuwe vrouw beminnen. Daar kwamen geregeld problemen van, want wie in die tijd een gehuwde vrouw besliep, die vloog in de gevangenis. Gelukkig was Casanova niet alleen een begenadigd versierder, maar ook een ware ontsnappingskoning. Op zijn sterfbed in 1798 claimde hij met duizenden vrouwen geslapen te hebben, historici achten ‘slechts’ een 120-tal bewezen.

De in 1788 geboren poëet en schrijver George Byron was zo’n liefhebber van het vrouwelijk schoon, dat hij als prille tiener zelfs zijn halfzuster zou hebben ontmaagd. In 1815 trad hij in het huwelijksbootje, dat dankzij zijn buitenechtelijke strapatsen nog geen jaar later alweer zonk. Verbitterd en uitgespuwd door het Britse volk vanwege dit schandaal, trok hij eerst naar Zwitserland en nadien naar Venetië. Daar liet hij zich eens goed gaan: in enkele maanden tijd sliep hij er met een stuk of 250 dames. Daarna deed hij het wat minder aan.

En we hebben zowaar nog een auteur in deze lijst. De geestelijke vader van James Bond, Ian Fleming, is zélf nog een tijdlang geheim agent geweest vooraleer hij begon te schrijven. Er gaan geruchten de ronde dat sommige gebeurtenissen uit de Bond-verhalen echt hebben plaatsgevonden, maar daarover wilde Ian zelf nooit iets kwijt. Ian stak echter nog iets autobiografisch in zijn fictieve figuur: zelf was hij ook een echte playboy. Met hoeveel vrouwen hij het bed deelde is niet bekend: ergens halverwege geraakte hij de tel kwijt.

Aan het hoofd van een dictatuur staan is geen sinecure. Ervoor zorgen dat het volk naar je pijpen danst neemt een belangrijk deel van je dagindeling in beslag. Toch had Fidel Castro nog tijd genoeg om daarnaast de ene date na de andere te regelen. Volgens een voorzichtige schatting zou hij met zo’n 35.000 vrouwen geslapen hebben. Veel moeite hoefde hij daar overigens niet voor te doen. De leider had zo veel sexappeal, dat de dames voor hem bij bosjes in katzwijm vielen.

Deze lijst zou natuurlijk niet compleet zijn zonder Playboy-baas Hugh Hefner. Naar eigen zeggen begon hij zijn carrière als professionele womanizer, nadat hij zijn eega in bed betrapte met een andere kerel. Waarom zijn eerste vrouw op een ander ging weten we niet, al hebben we wel zo’n vermoeden. “Er in en er weer uit en na twee seconden is het alweer voorbij”, zo omschreef één van zijn latere veroveringen haar liefdesspel met the Heff ooit. Maar hij sliep toch maar mooi met ‘s werelds mooiste vrouwelijke schepsels en hij maakte daar zijn fortuin nog mee ook: er zijn slechts weinigen die dat kunnen zeggen.

John F. Kennedy had al lang voor hij president van Amerika werd, een gezonde belangstelling voor vrouwen. In de jaren veertig legde hij het stiekem aan met een Deense, die er werd van verdacht een spionne voor de Nazi’s te zijn. De jonge Kennedy had aan iedere vinger dan ook minstens een liefje of tien. Pas toen hij trouwde met Jacqueline Bouvier, ging hij het op amoureus vlak wat rustiger aan doen. Hoewel hij tijdens dat huwelijk ook wel wat gehad zou hebben met niemand minder dan Marilyn Monroe.

Warren Beatty maakte op zijn 24ste zijn debuut als acteur. Toen hij merkte dat hij daardoor goed in de markt lag bij het andere geslacht, kon hij zijn hormonen niet meer de baas. Op zijn ellenlange lijst veroveringen staan bovendien heel wat beroemdheden als Joan Collins, Diane Keaton, Madonna, Cher, Joni Mitchell, Diana Ross, prinses Margaret, Vivien Leigh, Brigitte Bardot en Jacqueline Bouvier, de echtgenote van die andere playboy John F. Kennedy.

Russell Brand kan er zelf niks aan doen. Hij lijdt aan een bipolaire stoornis en daardoor geraakt hij nogal makkelijk verslaafd. Zo liet hij zich eerder al opnemen voor een drank- en een heroïneverslaving. Toen hij begon te eisen dat zijn backstage-harem alsmaar groter werd, besefte Brand dat hij ook nog eens met een serieuze seksverslaving zat. Ook daarvoor werd hij opgenomen in een afkickkliniek, maar zijn vrouwtjesteller stond toen al ruim boven de tweeduizend.

Gene Simmons, de excentrieke frontman van KISS, trouwde in 2011 na een relatie van 28 jaar met zijn grote liefde Shannon Tweed, met wie hij op dat moment al twee kinderen had. Op lichamelijk vlak is hij het voormalige Playboy-model nooit echt trouw geweest. Straffer nog: hij claimt haar in die 28 jaar met zo’n vijfduizend vrouwen bedrogen te hebben. In 2008 lekte daar al eens een bewijs van. Een acht minuten durend filmpje waarin te zien is hij hij een Oostenrijks, rondborstig model in allerlei standjes benut.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More