DC comics onthult eindelijk het geloof van Batman (foto)

Of je Christen, Zen-boeddhist bent, Islamiet of Jood, er is leven, er is leven na de dood…

Maar gelooft ook ’s werelds meest duistere superheld in het hiernamaals? Wel, lezers hebben sinds 1939 moeten wachten op dit antwoord, maar in Batman#53 geeft DC Comics eindelijk het antwoord. De onthulling kwam uit het hoofd van comic-schrijver Tom King, na de trouw – en nadien scheiding – van Catwoman en Batman.

Bruce Wayne blijkt een atheïst pur sang te zijn. Dit komt niet echt aan als een schok voor de trouwe fans, ondanks het feit dat er altijd aangenomen werd dat Batman katholiek of protestant was. In tegenstelling tot zijn Joodse nicht Batwoman. Aangezien comics tegenwoordig worden gelezen door lezertjes met verschillende geloofsovertuigingen, DC comics om op veilig te spelen door aan geen enkel geloof de voorkeur te geven.

Toch: in diezelfde comic laat Bruce Wayne weten dat hij in een soort god gelooft… namelijk in zijn alter ego. “God is above us. And he wears a cape”, aldus de excentrieke miljonair.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More