David Bowie zweeft postuum door de ruimte (video)

“Tussen de sterren.”

“Vanwege Bowies eerste hit ‘Space Oddity’ vonden we het passend om zijn munt de ruimte in te sturen om zo de Starman in zijn eigen baanbrekende stijl eer te bewijzen”, zegt Clare Maclennan namens The Royal Mint. “David Bowies muziek heeft nieuwe generaties muzikanten geïnspireerd en beïnvloed en we hopen dat deze herdenkingsmunt door fans over de hele wereld op prijs wordt gesteld.”

Maandag is op een hele speciale manier een herdenkingsmunt voor David Bowie gelanceerd. Het eerste exemplaar van het speciale muntstuk heeft namelijk een baan rond de aarde gemaakt. Op de munt is naast het hoofd van Bowie ook de bliksemschicht van het album ‘Aladdin Sane’ te zien.

‘Starman’, ‘Life on Mars?’, ‘Hello Spaceboy’, ‘Dancing Out In Space’ en ‘Space Oddity’ , de link is snel gelegd, allemaal nummers van Bowie.

De munt vloog 45 minuten lang op 35.000 meter hoogte en werd daarna weer naar beneden gehaald. Bowie zelf blijft op eenzame hoogte verder zweven.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More