Dat belooft: ‘s werelds drukst bezochte zwembad ligt in China (video)

Geen 1,5 meter. Ook geen 1,5 decimeter. Maar met een beetje geluk zit je aan 1,5 centimeter social distancing in ‘s werelds drukst bezochte zwembad.

Nu de Chinezen (deels) bevrijd zijn van de lockdown, trekken ze er weer massaal op uit en kunnen ze weer smullen als nooit tevoren. Zo gingen er vorige week beelden de wereld rond van een gebergte in de provincie Anhui dat werd overspoeld door Chinese toeristen. Als sardienen in een blik stonden ze opeengepakt. “Onverantwoord”, klonk de kritiek op social media.

Dan houden we ons hart al vast wanneer komende zomer de volgende badplaats terug de deuren opent.

Maak kennis het Chinees openbaar zwembad Dead Sea in de stad Daying County. Een subtropisch golfslagzwembad van drie hectare groot dat normaal een capaciteit aankan van 10.000 waterliefhebbers. We zeggen normaal, want tijdens de hittegolven in China proberen soms maar liefst 15.000 bezoekers een stekje in het zwembad te bemachtigen.

Als je weet dat het bewezen is dat één op de vijf volwassenen plast in een openbaar zwembad, dan vraagt een mens zich af hoeveel van deze Chinezen zich letterlijk laten bezeiken. Ook gebruiken veel bezoekers een rubberen zwemband om hun persoonlijke ruimte af te bakenen, waardoor alle hoop op duiken of een sprintje trekken verloren gaat. De Dead Sea maakt gebruik van rijke zoutmineralen en heeft een zoutgehalte van 22 procent, waardoor iedereen blijft drijven. Elke zomer lokt het zwembad meer dan een miljoen bezoekers.

Er is trouwens geen verschil tussen een subtropisch zwembad en een café qua risico op besmetting van het coronavirus. Je moet gewoon veel zieke, hoestende mensen vermijden in kleine, afgesloten ruimtes. Dus dat belooft binnenkort…

Als er een hel bestaat voor stoute badmeesters, hebben wij ze gevonden.

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More