Dankzij NASA-technologie kunt u voortaan wekenlang dezelfde onderbroek dragen (video)

Een op de vier Vlaamse mannen ververst niet elke dag zijn ondergoed, zo bleek uit een recente hygiëne-enquête. Wel, dan hebben we goed nieuws voor vijfentwintig procent van de mannelijke bevolking.

Het Deense bedrijf Organic Basics heeft een hart voor het milieu en zoals u weet: iedere dag ondergoed wassen en drogen laat een nogal grote ecologische voetafdruk achter. “De traditionele cyclus van kopen, dragen, wassen en weggooien is een vreselijke verspilling van grondstoffen. En het is extreem schadelijk voor het milieu.”, aldus de oprichter van het bedrijf.

Daarom kwamen ze op het idee om wat NASA-technologie toe te passen om een zeer bijzonder stuk ondergoed te fabriceren. NASA gebruikt namelijk zilver om het water voor de astronauten in het ruimtestation ISS te filteren. Organic Basics gebruikt dezelfde methode: een zilveroplossing die maar liefst 99,9% van alle bacteriën doodt en ook kwalijke geurtjes verwijdert.

Het Silvertech 2.0 ondergoed is voor honderd procent gemaakt uit gerecyclede materialen en de zilveroplossing ontving het Bluesign-keurmerk voor duurzame textielproductie.

Eindelijk bruine bonen met uien eten zonder gêne. 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More