Dankzij de Subwing kan je vliegen onder water (video)

We moeten allemaal onze vakantieplannen herzien.

2020 heeft bewezen dat ons leven soms aan een zijden draadje hangt, dus met andere woorden: carpe diem. En nog geen klein beetje! Dus waarom opteren voor de zoveelste saaie strandvakantie als het allemaal wat avontuurlijker kan?

Wat denk je bijvoorbeeld van vliegen onder water? Neen, we hebben hier op de P-redactie niet teveel aan onze Pritt gesnoven. De Subwing is namelijk een apparaat dat je vleugels onder water geeft en dat zonder een blikje Red Bull te openen.

Het product werd in Noorwegen bedacht en is een geheel nieuwe manier om de onderwaterwereld te ontdekken. Bedenker Simon Sivertsen kreeg het idee tijdens een reis naar Griekenland, toen het hem er opviel hoe helder het water daar was. “Het duiken voelde daar bijna als vliegen, los van de snelheid en de spanning”, schrijft hij op zijn website.

Met een stuk hout aan een boot probeerde hij het ‘vliegen onder water’ uit. Dit groeide later uit tot de Subwing: een toestel dat bestaat uit twee afzonderlijke, draaibare vleugels, die vastzitten aan een touw dat vervolgens aan een boot vastgemaakt moet worden. Je pakt de twee vleugels vast en zo kan je ze besturen en bepaal je welke richting je opgaat.

Manoeuvreren gebeurt dus door het kantelen van de vleugels. Kantel beide vleugels naar beneden om naar beneden te duiken en weer omhoog als je omhoog wil. Wil je trucjes doen? Kantel de vleugels dan in de tegengestelde richting. Je kan dolfijntje spelen aan maar liefst maximaal 7 kilometer per uur.

De Subwing kost je zo’n 200 euro. Vliegen zonder te vrezen voor een harde landing: wie droomt daar nu niet van?

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More