Daniël Termont wordt Ereconsul van Marokko

Op 18 februari 2021 heeft Daniël Termont de nodige machtiging ontvangen om het ambt van Ereconsul van het Koninkrijk Marokko uit te oefenen met standplaats te Gent, en als consulair ressort het Vlaams Gewest.

Het merkwaardige bericht werd vandaag in het Staatsblad gepubliceerd onder verantwoordelijkheid van de federale overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken.

Ereconsuls of honoraire consuls hebben niet noodzakelijk de nationaliteit van het land dat ze vertegenwoordigen. Het is in hoofdzaak een eretitel. De benoemingsprocedure is voor elk land weer verschillend. Soms is het een beloning voor bewezen diensten van de persoon aan het betreffende land, soms heeft een land op een bepaalde (toeristische) plaats een vertegenwoordiging nodig omdat er gedurende lange tijd veel landgenoten verblijven of kortstondig op bezoek komen.

Daniël Termont (Gent, 19 mei 1953) is een Belgisch politicus bij de sp.a en was van 2007 tot 2018 burgemeester van de stad Gent. Hij is tevens voorzitter van Publigas, de Belgische gemeentelijke holding in de aardgassector.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More