Dancing Dimi niet naar kwartfinale WK darts (video)

Darts verovert de Vlaamse harten.

De marathon-uitzendingen van het WK darts Op VTM 4 hebben een bekerend effect. Menig Vlaming is al zappend blijven hangen bij de sport van de bierbuikjes en de lelijke T-shirts. Dat klinkt misschien onterecht denigrerend, want darts is wel degelijk topsport.

Onze laatste man in de race, Dimitri Van den Bergh is er gisteren niet in geslaagd om door te stoten naar de kwartfinales. Hij botste op Chizzy (Dave Chisnall) die de match van zijn leven speelde. Van den Bergh gooide een fenomenaal gemiddelde van 102.17, maar het was onvoldoende om Chisnall te verslaan. Die gooide (slechts) een gemiddelde van 101.76. Dimi gooide maar liefst 12 180’ers maar zijn gemiddelde op de checkouts (11/35) lag een pak lager dan die van de Brit (13/26).

De Nederlander Michael van Gerwen, de Schot Peter Wright en de Welshman Gerwyn Price worden aanzien als de drie topfavorieten. Al zijn we geneigd om na de match van gisteren die heilige drievuldigheid uit te breiden met Dave Chisnall. Van Gerwen is sinds 2014 de nummer één van de wereld, maar zijn koppositie komt in gevaar. Van Gerwen moet namelijk het toernooi winnen of een ronde verder geraken dan Wright om zijn rivaal voor te blijven. Als Price wereldkampioen wordt, neemt hij de eerste plek over.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More