‘Dancing Dimi’ is terug van (een beetje) weggeweest

Eerste zege in de Premier League Darts is binnen.

Na zijn gelijkspel van maandag tegen grote mond, en ex-werelkampioen Van Gerwen, won onze landgenoot Dimitri Van den Bergh gisteren – tegen alle voorspellingen in – tegen de Brit Nathan Aspinall. Die was nochtans getipt als dé grote favoriet van het toernooi.

Dimi wist terug te komen van een 4-3 achterstand en deed in Vlaanderen meerder kommetje chips van de zetel tuimelen. Darts is sinds kort razend populair en daar zit Van den Bergh – alias ‘Dancing Dimi’ – zeker voor wat tussen. Na gesukkel met zijn knie staat Van den Bergh weer helemaal daar waar menig expert voorspelde dat hij zou staan.

Met zijn overwinning gisteren komt zijn totaal op 3 punten, goed voor een gedeelde eerste plaats. Vanavond speelt hij tegen Glen Durrant, die tot nog toe geen enkel punt pakte. De verwachting is dat Dimi hoog gaat eindigen in de Premier League. Helemaal bovenaan? Durven wij Vlamingen zoveel chauvenisme wel aan?

“Yes, get in! Een nieuwe grote overwinning, een nieuwe goede dag op het werk”, zei Van den Bergh voor de camera’s van VTM. “Kom op! De ervaring is ongelooflijk. Het is prachtig. Ik dacht niet dat ik op drie punten zou staan, en al zeker niet na dit soort wedstrijd. Ik voelde dat ik aan de leiding stond. Ik scoorde beter, maar kon m’n dubbels niet afmaken. Tijdens de wedstrijd voelde ik ook dat hij z’n kansen niet greep. Op het einde, toen ik 5-3 achter stond, presteerde ik. Ik speelde. En vanaf dat moment heb ik m’n dubbels niet meer gemist. Dat heeft me erdoor gesleurd om deze twee punten te pakken. Op dit moment leef ik in een droom en geniet ik van het moment.”

Wordt vervolgd, vanavond, van 20:00 tot 23:15 op VTM4

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More