‘Dancing Dimi’ is nog altijd ongeslagen

Dimitri Van den Bergh op nummer één in de Premier League darts.

Het Belgische feestje gaat nog altijd door. Eergisteren vergat de excentrieke Peter right nog te vermelden dat hij tegen onze ‘Dancing Dimi’ uit moest komen. Maar gisteren kreeg hij een gelijkspel te verteren: 6-6. Daarmee kwam Van den Bergh voorlopig aan de leiding in de algemene stand. Alleen gekke Nederlander Van Gerwen zou hem van die tijdelijke troon kunnen stoten, maar die vergat te winnen. Hij ging onderuit tegen James Wade. En zo werd het (alweer) een verrassend spannende avond in de Premier League darts.

Alles is nog mogelijk, maar laten we er nu eens vanuit gaan dat onze Dimi straks de beste is. Mag het? “Een punt tegen Peter Wright, eerder speelde ik ook gelijk tegen Michael Van Gerwen. Ik ben nog ongeslagen en voel me heel goed”, zei Van den Bergh na zijn gelijkspel tegen Wright. “Ik heb vertrouwen. Vandaag moest ik vechten – Peter strafte mijn fouten sterk af. Maar ik gaf nooit op. Een punt tegen Wright, daar tekende ik vooraf voor. Ik ben heel trots.”

bron: VTM

Het mag, ‘trots’ is een gepaste emotie na het ongeslagen parcours van onze landgenoot. Vanavond moet hij het opnemen tegen de Portugees José de Sousa en kan hij – bij winst – de week afsluiten als leider in de stand. Je kan de wedstrijd rechtstreeks volgen op VTM 4, vanaf 20:00.

Uitslagen Premier League vierde speeldag

Peter Wright (Sch/3) – Dimitri Van den Bergh (Bel/9) 6-6

Rob Cross (Eng/5) – Jonny Clayton (Wal/18) 7-3

Nathan Aspinall (Eng/11) – José de Sousa (Por/15) 6-6

James Wade (Eng/4) – Michael van Gerwen (Ned/2) 7-3

Gary Anderson (Sch/6) – Glen Durrant (Eng/12) 7-2

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More