Dan toch versoepelingen?

Welke aap komt er straks uit de politieke mouw?

Het is draaien en keren in de Wetstraat. De wetenschappers zijn opvallend stil, want ze zitten een beetje zonder munitie. De exponentiële groei is uitgebleven, de Britse variant hakt er minder in dan voorspeld, zelfs het falend vaccinatieprogramma is als argument niet explosief genoeg. Over de wetenschappelijke voorspellingen van Niel Hens – die ons moesten overtuigen om niet te versoepelen – wordt in alle talen gezwegen. Ze blijken toch niet helemaal uit te komen. Als we zijn conclusies erop nalezen – zoals we gisteren deden in P-magazine – dan blijkt de Britse variant toch niet zo besmettelijk als werd gedacht. Of kloppen de curves niet?

En dus beschikt De Croo enkel nog over ‘meningen’ en aan de hand daarvan wil de premier – zoals hij zelf vorige week zei – niet beslissen.

Dan maar zoeken naar een aap om uit de politieke mouw te springen. En die lijkt zowaar gevonden. De coronacurve is niet langer de enige parameter waarmee het Overlegcomité rekening houdt. Blijkt plots dat 22 procent van de Belgen zich depressief voelt. Als dat geen discussie waard is.

Niet iedereen is het dus eens met Erika Vlieghe. Een depressie blijkt niet helemaal hetzelfde te zijn als zeuren. En dus buigt het Overlegcomité zich vandaag over hetzelfde pakketje versoepelingen als vorige week. Al zou dat van die depressie ook een bliksemafleider kunnen zijn, die het debat richting bubbels duwt, om het niet over de echte oorzaken van de depressie te hebben.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More