Dalle weigert subsidie aan Vlaams Jeugdparlement

We horen het zo vaak: jongeren zijn niet geïnteresseerd in politiek. Het initiatief Vlaams Jeugdparlement (ook: Vlaams Jeugd Parlement of VJP) is dan ook een goed project om jongeren warm te maken voor politiek.

Ze zou verwachten dat de Vlaamse regering daar ook zo over denkt, maar dat is niet het geval. Bevoegd minister Dalle besliste zelfs om de subsidie te stoppen.

Het Vlaams Jeugdparlement deed immers ook in 2020 een aanvraag voor subsidie. Dalle: “Aangezien het niet meer gaat om een experimenteel jeugdproject en de lottosubsidies werden geheroriënteerd naar initiatieven met een culturele meerwaarde werd deze aanvraag niet gehonoreerd.”

Dalle antwoordde dit op een schriftelijke vraag in het (volwassen) Vlaams parlement.

Het Vlaams Jeugdparlement (VJP) is een van de drie jeugdparlementen in België, naast Jeugd Parlement Jeunesse (JPJ) en het Parlement Jeunesse Wallonie-Bruxelles (PJWB).

Het houdt jaarlijks een driedaagse simulatie in het Vlaamse parlement. Het doel is jongeren met een verschillende achtergrond bij elkaar te brengen en democratie en politieke besluitvorming voor jongeren begrijpelijk te maken. De jongeren hebben een leeftijd tussen 18 en 27 jaar en zijn afkomstig uit de Nederlandstalige delen van België, inclusief het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De VJP wordt gefinancierd door sponsorgelden.

Het Vlaams Jeugd Parlement (VJP) bezette als parlementaire simulatie voor de eerste maal de bühnes van het Vlaamse parlement in oktober 2013.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More