Daling Belgische coronacijfers is tot stilstand gekomen

De Belg slaagde net (niet) in het examen gehoorzaamheid.

Volgens de geschiedenisboekjes zijn wij, Belgen, de dappersten onder de Galliërs en ook (recent) de kampioenen van de achterpoortjes. Het eerste koopweekend zit erop en we hebben ons bijna goed gedragen. Een overrompeling was het niet, maar vlekkeloos was het verplichte parcours ook niet. In Antwerpen alleen werden er zaterdagavond op negen verschillende locaties 64 personen aangetroffen op lockdownfeestjes. Zondag hokten nog eens 43 personen samen in een synagoge. Blijkbaar vinden sommige ‘Belgen’ het moeilijker om zich aan de regeltjes te houden dan andere Belgen.

In de winkelstraten liep het al bij al behoorlijk vlot, zo nu en werd er ergens een straat wegens code rood afgesloten, geen probleem. De verplichting om alleen te gaan winkelen daarentegen, bleek voor velen een brug te ver. Elk een karretje nemen en dan ‘samen’ als twee vreemden de winkel binnengaan. “Wij zijn thuis toch ook samen, komen samen naar hier, zitten samen in de auto, waarom zouden we dan niet samen mogen winkelen? “ Dat is de redenering. Maar ze is zo krom als een boomerang. Als je met twee binnengaat, verdubbel je de kans dat iemand uit je huishouden in contact komt met het coronavirus en zorg je ervoor dat de drukte in en rond de winkels toeneemt.

De daling van de Belgische coronacijfers is ondertussen bijna tot stilstand gekomen. In de periode van 27 november tot 3 december werden per dag gemiddeld 2.163 nieuwe besmettingen geteld, goed voor een daling met 10 procent op een week tijd. Tegenover het gemiddelde van gisteren (2.164) en zaterdag (2.184) gaat het echter nog maar om minieme dalingen. Volgens het laatst bekende dagcijfer werden er op donderdag 3 december 2.326 besmettingen geregistreerd, op woensdag 2 december 2.600.

We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Maar we zijn het wel stilaan zo beu als brokkenpap.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More