Daders van uitgebrand apenpaviljoen geven zichzelf aan

Moeder en haar twee dochters riskeren 5 jaar gevangenis.

De Duitse politie bevestigt dat de drie verdachten van de brand in de zoo van Krefeld verantwoordelijk zijn voor de dood van een 30-tal apen. Op nieuwjaarsnacht brandde het apenpaviljoen van de zoo van het Duitse Krefeld volledig uit. Daarbij kwamen vijf orang oetans, een 48-jarige zilverrug gorilla, een chimpansee en verschillende andere apen om het leven. Ook enkele vogels en vleermuizen werden levend verbrand.  Die dieren konden geen kant uit. Twee chimpansees overleefden echter wel de brand en liepen slecht kleine verwondingen op. De brandweer kon verhinderen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen van de zoo.

 

Al vrij snel werd duidelijk dat Chinese wensballonnen de brand veroorzaakten, omdat die in het uitgebrande gebouw werden teruggevonden. Drie vrouwen meldden zich dat ze met oudjaar vijf wensballonnen in de buurt van de zoo lieten opstijgen tijdens nieuwjaarsnacht. Ze verklaarden dat ze niet wisten dat dit verboden was. Het gaat om een moeder van 60 en haar twee dochters die elks ouder zijn dan 30. Ze worden beschuldigd van onvrijwillige brandstichting en riskeren 5 jaar cel.

De politie laat weten dat ze het moedig vindt dat de vrouwen zichzelf kwamen aangeven en zegt dat ze spijt betonen.

De zoo krijgt kritiek omdat er geen Sprinklersysteem was geïnstalleerd. De dierentuin gaat deze week wel weer open. De twee chimpansees die de brand overleefden, verblijven nu in het gorilla-paviljoen dat niet getroffen is.

Wat de vrouwen voor wensen opschreven, is niet bekend.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More