Daarom blijf je maar beter van andermans smartphone af

En toch zeker rond deze tijd van het jaar.

Virussen en bacteriën zijn overal. Bij Company Initial Washroom vroegen ze zich af hoeveel beestjes er op smartphones zouden zitten. Tijd voor een onderzoek dus.

Professor Hugh Pennington en zijn team onderzochten een vijftigtal smartphones, en ze geraakten haast de tel kwijt bij het tellen van de bacteriën. Per toestel zaten er namelijk gemiddeld zo’n 1.479 op. Ter vergelijking: een doorsnee wc-bril huisvest zo’n 220 bacteriën.

Volgens professor Hugh Pennington is dat ook niet abnormaal. We hebben immers meerdere malen per dag nauw fysiek contact met ons toestel. “Rond deze tijd van het jaar zit er ook op heel wat toestellen het Norovirus. Die ‘beestjes’ zijn allicht van de eigenaar zelf en kunnen dus, zolang anderen het toestel niet aanraken, dus niet zoveel kwaad. Maar het is, zeker in deze tijd van het jaar, niet aangeraden om een smartphone van iemand anders vast te nemen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More