Daar is de Taliban weer!

Bomaanslag vlakbij NAVO-hoofdkwartier in Kaboel.

Het is even stil geweest rond de Taliban, alsof ze even weg geconcurreerd werden door IS. Eind vorige-begin deze eeuw beheerste de Taliban bijna dagelijks het wereldnieuws met hun acties.

Taliban staat voor een extreme vorm van religieus fundamentalisme en betekent letterlijk ‘student van de theologie’. Een foute interpretatie van Rik Torfs, maar met een andere god en met meer doorgaans meer baard.

Vanochtend omstreeks 7.40 uur Belgische tijd ontplofte een minibus vlakbij een NAVO-controlepost in Kaboel. De Taliban heeft de aanslag opgeëist met de mededeling dat de aanslag tegen de Afghaanse veiligheidsdiensten gericht was. Eerder deze week was de Taliban verantwoordelijk voor een andere zelfmoordaanslag waarbij zestien doden en meer dan honderd gewonden vielen.

Op het moment dat Amerika met de Taliban een akkoord heeft gesloten om op termijn hun troepen uit Afghanistan terug te trekken, lijkt het erop dat er met die Taliban weinig te onderhandelen valt.

Amerika was met hen aan tafel gaan zitten  zonder de Afghaanse regering er bij te betrekken. De Taliban had met de Amerikanen afgesproken dat terroristische groeperingen geen voet meer aan de grond zouden krijgen in Afghanistan.

In feite komen ze hun belofte na: geen ‘andere’ terroristen, ze doen het gewoon zelf.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More