Cyprus staat op zijn kop door het lied van de duivel (video)

Demonstreren tegen duivels liedje voor songfestival.

‘El Diablo’ zo heet het Cypriotische liedje dat is ingezonden voor het Eurovisiesongfestival In Rotterdam. Sinds ABBA ligt de ‘gewone mens’ niet echt meer wakker van het songfestival en haal je als artiest enkel nog het nieuws als je shockeert. Je stuurt een vrouw met een baard bijvoorbeeld. Van die kleine dingetjes.

En dus dacht Elena Tsagrinou om iets te brengen over de duivel. Lekker griezelig, dat zullen festivalfans wel smaken. Maar dat was buiten de eigen landgenoten gerekend. Vooral de refreintekst, ‘Ik ben verliefd. Ik heb mijn hart geschonken aan de duivel’, verteren ze niet in Cyprus. “Het liedje is een lofzang op duistere krachten”, lieten tegenstanders in een verklaring weten. “Een belediging voor ons volk en ons land.” Zij eisen dat de redactie van de Cypriotische publieke omroep het ‘duivelse’ nummer terugtrekt.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Elena Tsagkrinou Pop Artist🛸💕 (@elenatsagkrinou_fp)

Met de slogan “Wij houden van Christus” dreigen zij er zelfs mee om de redactie in brand te steken. Van de duivel gesproken! De Cypriotisch-Orthodoxe Kerk heeft laten weten dat het popliedje “de onderwerping aan Satan” predikt. Er is een online petitie gestart om het nummer de schrappen. Die is al 19.000 keer ondertekend. Waarschijnlijk is dat veel meer dan het aantal stemmen dat het nummer straks zal halen.

Laat dat een troost zijn voor de Cyprioten. De kans het nummer wint, is even groot als dat Satan er zich mee zal bemoeien. Of doet die dat ondertussen al?

En dan te weten dat wij onze nationale ploeg de Rode Duivels noemen!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More