Cynische nieuwjaarswensen van Bart De Wever

De burgemeester van Antwerpen laat ons meegenieten van zijn ‘fanmail’.

“Ook aan deze lieve mensen wens ik een geweldig 2020 🤗”, schrijft Bart De Wever op zijn Facebook. Het is een commentaar bij een foto waarop je een kleine bloemlezing krijgt te zien van de haat-en scheldmailtjes die hij jaarlijks te slikken krijgt.

Het grapje volgt op een eerdere ‘ernstige’ post waarop de Wever vanuit zijn ziekbed (griepje) – met een leeuwtje naast zijn hoofdkussen – iedereen het allerbeste toewenst en de mensen bedankt die iedereen veilig laat feesten.

In een maatschappij waar de sociale media belangrijker zijn dan het echte leven, heeft iedereen een mening die de mening van de ander overschaduwt. De anonieme helden van de veilige schelden, maken er vaak een haast full-time job van om die menig ook te posten. Ze roepen  van achter het spreekwoordelijke hoekje om het daarna op een lopen te zetten. Subtiliteit, respect en nuance is doorgaans ver zoek. De sociale media werden geboren vanuit het idee om mensen bij elkaar te brengen, maar het lijkt er meer en meer op dat het mensen uit elkaar drijft.

Het zat De Wever blijkbaar hoog, want de voorzitter van N-VA kon het niet laten om een nieuwjaarskaartje met een serieuze sneer te posten.

Overigens, je hebt het recht om geen mening te hebben.


Credits: Facebook

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More