Cyberaanval Europees Geneesmiddelenagentschap gericht op 1 IT-applicatie

Na de eerder gesignaleerde cyberaanval op het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft de instelling een gespecialiseerde externe dienstverlener ingeschakeld ter ondersteuning van het volledige onderzoek dat werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met rechtshandhavingsinstanties en andere relevante entiteiten.

Het lopende onderzoek naar de cyberaanval op EMA heeft volgens een recente update van EMA enkele dagen geleden uitgewezen dat het datalek beperkt was tot één enkele IT-applicatie van de Europese instelling.

De daders waren volgens EMA vooral op zoek naar gegevens met betrekking tot COVID-19-medicijnen en vaccins en hadden op onrechtmatige wijze toegang tot documenten van derden. De betrokken bedrijven zijn gecontacteerd door EMA en naar behoren geïnformeerd. Volgens persberichten van BioNTech en Pfizer waren zij zeker indirect betrokken bij de hacking.

Eerder waarschuwde Europol voor het misbruiken door criminelen van de coronacrisis. Volgens EMA heeft de cyberaanval geen invloed op het goedkeuringsproces van coronavaccins. De Europese instelling heeft wel aan een gespecialiseerde dienstverlener gevraagd om de veiligheid van de IT-systemen te verbeteren. EMA keurde recent het coronavaccin van Pfizer/BioNTech goed.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More