Crevits trekt 3 miljoen uit om werk te vinden, maar alleen voor allochtonen

Mensen van vreemde origine zullen individueel begeleid worden in een zoektocht naar werk.

Een oudere, ervaren vrijwilliger zal mensen van vreemde origine helpen om een vaste job te krijgen. Er bestaan al zulke experimenten voor 100 plaatsen, dat worden er nu 800. Het is de bedoeling dat de werkzoekende vast werk vindt, nu zijn dat meestal tijdelijke jobs. Ben je Belg, dan maak je geen kans op de nieuwe maatregel.

Duo for a job is één van de verenigingen die de ondersteuning zal aanbieden. Op hun website lezen we dat het bewezen is dat er een ongelijke toegang tot de arbeidsmarkt is voor jongeren met een migratieachtergrond, maar ook dat mensen ouder dan 50 de laagste tewerkstellingsgraad hebben. Vlaamse 50-plussers komen echter niet in aanmerking, want Crevits is formeel en laat weten dat het geld alleen bedoeld is voor mensen van vreemde origine.

In het VRT-journaal zegt Crevits – Vlaams minister van Werk – dat ze niet uitsluit dat de methode in de toekomst ook kan gebruikt worden voor anderen. Maar de minister constateert dat bij mensen van een vreemde origine de moeilijkheid om een job te vinden het grootst is.

Laten we het voorzichtig ‘positieve’ discriminatie noemen. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More