Crevits komt met een mirakelplan om langdurig zieken aan het werk te krijgen

Was alles maar zo eenvoudig.

Het actieplan van Hilde Crevits (CD&V) doet ons denken aan de parabel van de lamme, waar Jezus een onfortuinlijke man weer aan het wandelen krijgt. Het is een kwestie van geloof. Edelmoedig, naïef, maar vaag: daarmee kan je de plannen van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits samenvatten. Het aantal langdurig zieken stijgt stelselmatig in ons land en zal dit jaar de kaap van de half miljoen langdurig zieken overschrijden. Maar als de plannen van Crevits aanslaan, zal dat niet gebeuren.

De minister komt met drie doelstellingen: een mentaliteitswijziging realiseren, meer re-integratietrajecten om meer arbeidsongeschikten aan een job te helpen en meer inzetten op preventie. Mooi, en hoe dan precies? Euhm, wel: “De focus moet verschuiven naar wat mensen nog kunnen, in plaats van wat ze niet meer kunnen”. En ook: “Een nauwere samenwerking en een betere gegevensdeling met het RIZIV en de ziekenfondsen.” Alsook: “Meer dynamische systemen mogelijk te maken om werk te combineren met ziekte.” En tot slot: “Werken moet altijd lonen. Problemen met de terugvalpositie en het verliezen van bepaalde rechten moet weggewerkt worden”.

Ziezo, dat probleem is weeral opgelost.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More