Creepy: geest van Lord Nelsons vrouw vastgelegd op camera (video)

Waarschijnlijk was ze op zoek naar haar naast de pot pissende echtgenoot.

Viceadmiraal Horatio Nelson, die werd geboren in 1758 en het loodje legde in 1805, was nogal een pechvogel. In 1794 verloor hij tijdens een gevecht zijn rechteroog. Tijdens een ander gevecht in 1797 werd zijn rechterarm verbrijzeld. In het Caraïbisch gebied liep hij malaria op, waarna hij geregeld werd geteisterd door periodieke koortsen. En alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, had hij ook bijzonder veel last van zeeziekte.

Desondanks al die lichamelijke mankementen, deed hij zijn job als Viceadmiraal uitstekend. Onder de Brit zijn leiding werden Franse republikeinen in de pan gehakt alsof het sardientjes waren. Dankzij Lord Nelson kreeg het Britse rijk het op alle wereldzeeën voor het zeggen.

Hij was ook een echtgenoot. Die van Frances Nelson om precies te zijn. Al had hij op het einde van zijn levensdagen niet veel contact met haar. Hij had namelijk een affaire met de jongere en mooiere Emma Hamilton.

Lord Nelsons boot, de HMS Victory, ligt sinds 1992 in droogdok nummer twee in Portsmouth. Het is een museumschip dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt. Er wordt al sinds jaar en dag beweerd dat de geest van Frances Nelson geregeld het schip bezoekt. De 33-jarige Tony Ferguson is nu de eerste die daar ‘bewijs’ van heeft.

“Ik arriveerde die ochtend als eerste aan de HMS Victory”, vertelt hij aan The Mirror. “Ik wist zeker dat ik alleen op het bovendek was, maar toch had ik het gevoel alsof iemand me volgde.”

“Ik dacht dat iemand een grap wilde uithalen en begon te filmen. Ik zag helemaal niks met het blote oog. Het was pas achteraf dat ik de beelden bekeek, dat ik de in het wit geklede vrouw zag. Ze liep door de kamer, om daarna plots door de muur te verdwijnen.”

Soit. Tony Ferguson is ervan overtuigd dat hij de geest van Frances Nelson wist te filmen. Wat denkt u?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More