Covid-steun om coronaboetes van vluchtelingen te betalen?

OCMW gaat ‘creatief’ om met het COVID-fonds.

Vlaams Belang Kamerlid Ellen Samyn komt in ‘PAL NWS’ met informatie over het misbruik van COVID-steun door het OCMW. Dat geld is bedoeld om mensen te helpen die door corona in een moeilijke situatie zijn gesukkeld en de eindjes niet meer aan mekaar kunnen knopen. Steeds meer duiken er verhalen over de ‘nieuwe’ klanten van het OCMW, mensen die anders die stap nooit zouden zetten. Daarvoor zijn extra middelen nodig.

Kamerlid Samyn (Vlaams Belang) komt met het verhaal van een OCMW dat COVID-geld zou hebben gebruikt om een coronaboete van een vluchteling te betalen. Uitgerekend boetes wegens het overtreden van COVID-maatregelen”, aldus Samyn in ‘PAL NWS’. “Terwijl dit “COVID-fonds” bedoeld is om personen te helpen die zich in een moeilijke sociale situatie bevinden en ten gevolge van de coronacrisis een deel van hun inkomen of koopkracht hebben verloren.”

Een parlementaire vraag over de kwestie leverde een vaag antwoord op van minister van Armoedebestrijding Karine Lalieux (PS). “OCMW’s moeten de mensen zo goed mogelijk helpen, om te voorkomen dat ze in een nog moeilijkere situatie terechtkomen. Zij moeten bepalen wat de noden van de mensen zijn.”

In het Vlaams heet dat ‘à la tête du client’.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More