Coronavirus neemt wereldwijd nog altijd in kracht toe

Aantal nieuwe besmettingen is in zes weken tijd verdubbeld.

Nog altijd hoor je mensen die het coronavirus minimaliseren en dat met het hineinterpetieren van statistieken proberen te bewijzen. Feit is dat, ondanks het nooit geziene drastisch optreden van overheden, de mens covid-19 nog altijd niet onder controle heeft. De piek is nog altijd niet bereikt.

De WHO waarschuwt dat het nieuwe coronavirus nog steeds in kracht toeneemt. De Internationale Gezondheidsorganistatie hanteert al zes maanden lang het hoogste alarmniveau. Op het Amerikaanse continent zit men nog volop in de eerste golf en stijgen overal de cijfers. In Azië is India het land om ons zorgen over te maken en zelfs in China werden 64 nieuwe gevallen gerapporteerd.

Antwerpen wordt internationaal gestigmatiseerd tot het nieuwe epicentrum van Europa, in Hong Kong gaat het aantal gevallen weer omhoog, Japan telt 5.000 nieuwe besmettingen. Zelfs in Australië – het grote eiland waar de grenscontroles extreem streng zijn – heeft het virus voet aan wal gezet. In de zuidelijke staat Victoria werden er maandag 384 nieuwe gevallen gerapporteerd.

En dan hebben we het nog niet gehad over de (on)rechtstreekse gevolgen van de pandemie. Volgens het Kinderfonds van de Verenigde Naties zullen er aan het einde van dit jaar 54 miljoen kinderen ondervoed zijn ten gevolge van de coronacrisis. Dat is het hoogste aantal van deze eeuw. Het aantal kinderen dat maandelijks overlijdt, dreigt te stijgen tot 10.000, als er niets wordt gedaan.

Beweren dat het nieuwe coronavirus slechts een griepje is, lijkt ondertussen een vorm van negationisme.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More