Coronavaccin van AstraZeneca: is België de spookrijder?

Het begon een paar dagen geleden met een land, maar ondertussen zijn ook Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje ook al tijdelijk gestopt met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin.

Steeds meer Europese landen schorten het gebruik op vanwege meldingen over mogelijke bloedstolsels (in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes) bij ingeënte mensen. Ook Bulgarije en Thailand schorsten de vaccinaties al met AstraZeneca.

Nederland, Denemarken, Noorwegen, IJsland en Ierland besloten dat eerder al uit voorzorg. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) doet nader onderzoek naar de meldingen over bloedstolsels bij personen die gevaccineerd zijn. In principe komt er donderdag een nieuw advies.

In België blijft het licht zowel in Vlaanderen als federaal voorlopig op groen staan. Dat is merkwaardig aangezien bijna alle buurlanden zoals Nederland en Frankrijk wel stevig op de rem staan. Het doet denken aan de spookrijder op de autosnelweg die het bericht hoort en uitroept dat er niet een, maar tientallen spookrijders zijn.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More