Coronapaspoort zal toeristische zomer niet redden volgens Morgan Stanley

Ursula von der Leyen denkt dat het coronapaspoort het toeristisch zomerseizoen kan redden, maar de analisten van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley zien dat in een rapport niet gebeuren.

Europa zou deze zomer wel eens een rotslech toeristisch seizoen kunnen krijgen, aangezien Covid-19-gevallen toenemen en de uitrol van vaccins in Europa zo traag verloopt. Een mislukte zomer 2021 zal volgens Morgan Stanley een grote klap zijn voor de economieën van Italië, Spanje, Portugal en Griekenland.

De analisten van Morgan Stanley: “Het hoge aantal coronagevallen en de trage vaccinatie in Europa kunnen leiden tot een late heropening, waardoor een tweede toeristische zomer in gevaar komt – wat de Noord-Zuidscheiding zou verergeren.”

De analisten wijzen dat de ‘arme’ Zuid-Europese landen sterk afhankelijk zijn van ‘rijke’ toeristen uit het Noorden (zoals Duitsland) voor hun welvaart. Als die toeristen wegblijven, krijgen die Zuiderse landen een economische klap. 

“Vorig jaar kon Europa zonder vaccin een deel van zijn zomerseizoen redden met behulp van beperkingen en seizoensgebonden weerfactoren die de transmissiesnelheden vanaf het voorjaar verlaagden.”

“Maar we zijn enigszins sceptisch dat dit fenomeen dit jaar opnieuw kan gebeuren, gezien de opkomst van nieuwe varianten, die overdraagbaarder en gevaarlijker lijken te zijn, en de laatste tijd een versnelling hebben aangedreven in gevallen in de Eurozone, bijvoorbeeld in Frankrijk en Italië.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More