Coronamaatregelen nog een keer stiekem verlengd tot 1 april

Minister Annelies Verlinden (CD&V) passeert alweer de democratie.

In januari verlengde minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) in alle stilte de coronamaatregelen tot 1 maart. Dat ze het parlement en het Belgische volk toen stiekem had gepasseerd, had volgens Verlinden een goede reden. Het was maar “een technische kwestie” en de minister voegde eraan toe dat ze niet “niet had gecommuniceerd om geen verwarring bij de bevolking te veroorzaken.” Ze had zelfs nog meer blabla voor ons klaar en wist te melden dat het ministerieel besluit juridisch voor continuïteit moest zorgen.

De regering heeft ondertussen het meesterschap verworven in het gebruik van ministeriële besluiten waarmee ze het parlement en de Belgische bevolking telkens opnieuw fijntjes passeren. Wie dacht Verlinden – één van die ministers die niet op een kieslijst stond – na het vorige gemor over haar stiekem gedrag, haar lesje had geleerd, vergist zich. Want Verlinden is een ware tsjeef en lapt het ons nog maar eens een keer. Het Belgisch Staatsblad laat het Belgische volk weten dat de maatregelen verlengd zijn tot 1 april.

Leve de democratie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More