“Coronamaatregelen kosten meer levens dan ze redden”

Kankers worden nog te weinig vroegtijdig ontdekt.

De ‘London School of Economics and Political Science’ (LSE) komt met een studie waaruit blijkt dat de coronamaatregelen meer mensenlevens kosten dan dat ze er redden. “Lockdown-maatregelen hebben een directe impact op de bereidheid – en de mogelijkheid – om beroep te doen op de gezondheidszorg. Dat leidt tot een verhoging van het sterftecijfer bij ziektes die in normale omstandigheden te genezen zijn, zoals kankers en infarcten”, schrijven de onderzoekers.

Volgens de LSE worden er in de UK 3 miljoen kankers niet gedetecteerd ten gevolge van de semi-lockdown. Dat vertaalt zich volgens hen in een verlies van 25.812 levensjaren als er een maand verloren gaat en 173.540 levensjaren als er 6 maanden verloren gaan. Wanneer ze dat vergelijken met de inspanningen die worden gedaan in het redden van Covid-19 patiënten, is het verwaarlozen van de reguliere zorg niet te verantwoorden.

“Bovendien zijn het merendeel van de Covid-19 doden oudere mensen en mensen die al een medische voorgeschiedenis hadden. De 85-plussers zouden wellicht niet veel later overlijden, waardoor er geen levensjaren, maar slechts levensmaanden zijn gered.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More