Coronacrisis of niet: België en Zuid-Korea vieren dit jaar samen feest

De coronacrisis beheerst nog steeds het leven en voorlopig mogen we het land niet uit, maar dat is geen hinderpaal om 2021 als feestjaar uit te roepen. Dit jaar viert België immers 120 jaar diplomatieke betrekkingen met Zuid-Korea. Op 23 maart 1901 ondertekenden België en Korea een verdrag van Vriendschap, Handel en Scheepvaart.

België was een van de eerste landen ter wereld om de onafhankelijkheid van de Republiek Korea te erkennen. Ons land aarzelde enkele jaren later dan ook niet om zich met ruim 3.000 vrijwilligers aan te sluiten bij de VN-troepen die vochten voor vrijheid en democratie in de Koreaanse Oorlog tussen 1951 en 1953.

Korea en België hebben een lange vriendschapsband en onderhouden sterke politieke, economische, maar ook academische en culturele banden, zoals geïllustreerd door het staatsbezoek van Filip en Mathilde aan Korea in 2019, het tweede in de geschiedenis van onze bilaterale diplomatieke relaties. België en Korea zijn politieke partners. Onze landen delen een gemeenschappelijk engagement voor waarden als democratie, mensenrechten, internationale samenwerking, multilateralisme en vrijhandel.

Zowel België als Zuid-Korea hebben sinds de jaren ’50 een hoge economische vlucht genomen. Ons land wil de relaties met deze sterke Aziatische economie en lid van de G20 verdiepen en meer samenwerken in toekomstgerichte sectoren zoals IT, life sciences, de transitie naar groene energie en circulaire economie, uiteraard zonder onze goede handelsresultaten in meer traditionele takken als de auto- en chemische industrie uit het oog te verliezen.

Meer informatie over de betrekkingen tussen België en Zuid-Korea en het programma van de viering van deze verjaardag zijn beschikbaar op de volgende website: https://koreabelgium120.com. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès sprak ter gelegenheid van deze verjaardag ook een videoboodschap in.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More