Coronacrisis in 2020 kostte De Lijn 67,3 miljoen euro

De coronacrisis die is uitgebarsten in de loop van maart 2020 heeft grote effecten teweeg gebracht op de kosten en opbrengsten van boekjaar 2020 voor vervoersmaatschappij De Lijn. Dat blijkt uit het verslag dat recent gepubliceerd werd.

Op het gebied van reizigersontvangsten stelde De Lijn in 2020 een sterke daling vast ten belope van 68,9 miljoen euro. De verschillende lockdowns, de sluiting van de horeca, het verplichte thuiswerk en de ‘afkoelingsperiodes’ in het onderwijs zijn hiervan volgens de vervoersmaatschappij de grote oorzaken.

Aan kostenzijde waren er niet enkel meerkosten met betrekking tot mondmaskers en ontsmetting van de voertuigen, maar ook minderkosten voor niet uitgevoerde ritten. Dit alles ging volgens De Lijn gepaard met een toename in de communicatiekosten om de klanten correct te informeren. Voorgaande effecten zorgden globaal voor een kostendaling van 1,6 miljoen euro.

De totale impact komt zo op 67,3 miljoen euro. De Lijn ontving ter compensatie een dotatie van 65,5 miljoen euro.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More