Coronacrisis: burger moet goed opletten als databanken aan elkaar gekoppeld worden

Binnenkort krijgen burgers politie aan de deur om te controleren of ze de coronamaatregelen wel naleven. Dat kan enkel omdat 2 databanken aan elkaar gekoppeld worden. Dat is een gevaarlijke en nefaste evolutie.

De informatie kwam van Nicholas Paelinck, korpschef van de politie Westkust. Samen met zijn team garandeert hij de basispolitiezorg in De Panne, Koksijde en Nieuwpoort.

De korpschef vertelde op Radio 1 (VRT) dat de politie de controle zal uitvoeren bij teruggekeerde reizigers. Hebben ze wel netjes de coronatesten uitgevoerd en zijn ze in quarantaine (na een langer verblijf in een rode zone)?

Volgens de korpschef is die controle door de politie mogelijk omdat twee databanken met gegevens van de burger aan elkaar gekoppeld zullen worden. De korpschef waarschuwt tegelijk voor een gebrek aan draagvlak bij de burgers. Een controle door een ambtenaar-arts is een zaak, maar een controle door de politie is van een andere dimensie.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More