Coronacrisis: Beke (CD&V) tikt De Crem (CD&V) op de vingers

Pieter De Crem (CD&V) zei onlangs tijdens de gemeenteraad in Aalter dat hij overweegt om zelf vaccins aan te kopen om het in zijn gemeente sneller te laten gaan.

De burgemeester wil al zijn Aalternaren binnen de 72 tot 96 uur laten vaccineren en zegt daarbij ook geen onderscheid te willen maken in leeftijd. Minister Wouter Beke kreeg over deze uitspraken van zijn partijgenoot een interpellatie in het Vlaams parlement. Beke raadt niet aan om zelf vaccins aan te kopen, zoals Pieter De Crem wil doen. De minister zal contact opnemen met burgemeester De Crem.

De minister is bevoegd voor het Agentschap Zorg en Gezondheid dat de vaccinatiestrategie in Vlaanderen stuurt. Beke vertelde het tijdens de gedachtewisseling namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding uitgebracht door Maaike De Rudder over de stand van zaken van de coronavaccinatiecampagne.

De trage en verstoorde uitrol van coronavaccins in de Vlaamse vaccinatiecentra creëert veel onrust en ongenoegen. In het vaccinatiecentrum van Overijse kwam gisteren niet eens de helft van de uitgenodigde personen opdagen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More