Corona update: geen update!

Marc Van Ranst betreurt dat Sciensano niet langer elke dag cijfers geeft.

Sciensano kondigde afgelopen vrijdag aan dat het voortaan geen coronacijfers meer zal publiceren op zondag en maandag. Volgens hen is de situatie van die aard dat een dagelijkse update niet langer noodzakelijk is.

Steven Van Gucht zei dat de situatie vrij stabiel is en we niet langer nood hebben aan een dagdagelijkse opvolging. Maar daar is Marc Van Ranst het niet mee eens. “Managen is meten”, schrijft hij op Twitter. Hij vindt het geen goed signaal naar de bevolking toe en vindt dat we nog niet toe zijn aan een “vakantiemodus”. Dat de contact tracing nog altijd mankt, vindt Van Ranst een puur schandaal. Over een tweede golf, blijf hij voorzichtig, maar als die er komt, zal het verloop wellicht helemaal anders zijn. Alles hangt dan af van hoe ernstig de piek zal zijn, maar een totale lockdown krijg je volgens ‘s lands bekendste viroloog niet meer verkocht.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More