Corona: positiviteitsratio daalt lichtjes

Hoezo: we lezen toch overal dat het aantal besmettingen in stijgende lijn zit?

Het gaat niet goed met de coronacijfers. Onze buurlanden gaan helemaal op slot, en wij wachten af tot vrijdag of ons hetzelfde te wachten staat. We lezen dan ook dat het aantal besmettingen stijgt: tegenover een week geleden met maar liefst acht procent – al is dat cijfer tegenover veertien dagen geleden wel met negentien procent gedaald volgens Sciensano.

Gemiddeld worden er dagelijks zo’n 32.900 mensen getest op het nieuwe coronavirus, wat een stijging van tien procent is tegenover een week geleden.

Kunnen we daaruit afleiden dat daarom ook het aantal besmettingen stijgt? Jawel, want van die geteste personen blijkt 8,2 procent positief te zijn, wat 0,4 procent minder is dan een week geleden.

Het aantal hospitalisaties ligt thans gemiddeld op 181,7 per dag, wat een daling van zes procent is tegenover een week geleden en drieëntwintig procent minder dan twee weken geleden.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More