“Corona is niet gevaarlijker dan seizoensgriep!”

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Hoezo, en al die overvolle ziekenhuizen dan? En de alweer draconische maatregelen, zijn die ons te pesten?

Wat zeggen de optimisten?

De dames en heren van de World Health Organisation (WHO) komen geregeld bij elkaar. Zo ook eerder deze maand, waar bestuurder Michael Ryan verklapte dat naar schatting al zo’n tien procent van de wereldbevolking besmet werd met corona.

Zijn collega Margareth Harris lichtte toe dat het wel maar een schatting betreft, maar dat die redelijk correct zou moeten zijn. Ze werd immers gebaseerd op de wél geverifieerde gegevens van wereldwijde seroprevalentiestudies.

Volgens sommigen bevestigt de WHO hiermee, dat corona eigenlijk niet dodelijker is dan een seizoensgriep. Hoezo?

Tien procent van de wereldbevolking, dat zijn zo’n 780 miljoen personen. Op het moment van de bijeenkomst, vielen er wereldwijd in totaal 1.062.360 coronadoden te betreuren. Als je dat omrekent, kom je aan een ‘infection fatalaty rate’, kortweg IFR, van 0,14 procent. En laat dat nu dezelfde IFR zijn als die van een gemiddelde seizoensgriep…

Kortom: uit dit rapport mogen we concluderen dat corona eigenlijk niet gevaarlijker is dan een seizoensgriep. Waarom worden onze vrijheden dan zo beknot, en moet de wereldwijde economie aan de galg?

Wat zeggen virologen?

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 

 
 
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More