Corona in Engeland: met 6 in een luchtballon, maar toch geen hand geven

Er beginnen stilaan reeksen op tv te komen die vorig jaar werden opgenomen. Een van die series is McDonald & Dodds. Gisteren werd de eerste aflevering van de tweede reeks van de Britten uitgezonden. Een persoon verdween uit een luchtballon en de speurders moeten de zaak oplossen.

Interessant is dat corona op de achtergrond opduikt. En dan wordt het vreemd. Zes personen mogen wel samen in een luchtballon opeengepakt staan, maar als de speurder een hand wil geven aan een van hen, dan mag dat niet. Het wordt een elleboogje.

Het toont aan dat regisseurs worstelen met het coronagegeven, niet alleen bij de opnames, maar ook bij de verwerking in de afleveringen zelf. Dat er effectief naar Covid-19 verwezen wordt, is op zich een moedige beslissing. Het zou perfect mogelijk zijn om geen enkele keer naar de pandemie te verwijzen. In deze serie was dat gezien het onderwerp ook beter geweest.

De serie kreeg bovendien echt last van het Chinese virus. In Engeland werd de derde aflevering nog niet uitgezonden. De laatste aflevering van de reeks stond geprogrammeerd, maar werd uiteindelijk vervangen door een andere serie. Officieel kwam er geen verklaring, maar iedereen vermoedt dat de vertraging aan de pandemie te wijten is.

De serie zelf is een beetje flauw, zoals thee met melk. Er is eigenlijk maar een reden om toch te kijken naar de volgende aflevering (die wel al klaar is) en dat is McDonald gespeeld door de bloedmooie Taia Gouveia. De makers kozen haar zeker niet voor haar acteerprestaties, maar dat is hen vergeven.


 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More