Corona-boetes brengen geld in ‘t laatje

Al meer dan 27.000 corona-boetes sinds 18 maart.

Sinds op 18 maart de corona-maatregelen van kracht gingen, zijn er meer dan 27.000 inbreuken vastgesteld. Jammer genoeg klopt dat cijfer niet en zijn het er in werkelijkheid veel meer. Niet alle cijfers zitten al in de database en de gegevens van het paasweekend zijn nog niet verwerkt.

Het parket stelt vast dat het meestal mensen jonger dan dertig zijn die zich niet aan de regels houden. De parketten stuurden al naar 2.800 mensen een voorstel tot betalen van een minnelijke schikking (lees boete). Op dit ogenblik is er door het parket voor 665.000 euro aan boetes uitgeschreven. 15.000 euro zou er reeds effectief betaald zijn.

Dat lijkt een beetje op goed nieuws, maar de schade die de foert-overtreders aanrichten, is vele malen groter. De parketten melden dat ze elke dag meer overtredingen binnenkrijgen. De boetes lijken dus weinig indruk te maken.

Misschien is het een idee om Thailand als voorbeeld te nemen. Sinds twee weken is ook daar alles dicht en worden mensen verplicht een mondmasker te dragen. Wie zich er zich niet aan houdt, riskeert een celstraf van één jaar en een boete van 2.800 euro.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More