Cooke & Verhulst Show is circus

We zijn er allemaal ingetuind, met open ogen dan nog wel. De Cooke & Verhulst Show is helemaal geen praatprogramma, maar een studioprogramma. Zo staat het ook op de website van Play4. En studioprogramma is eigenlijk te ruim: het is gewoon een circus.

We hadden het kunnen weten: de pretparken en circussen zijn nog steeds gesloten, dus hebben ze bij Play4 beslist om Studio 5 in Schelle om te bouwen tot een circus zonder tent. 

Gelukkig voor de makers van het programma zijn er in Vlaanderen nog mensen die circuskunstjes kunnen vertonen anders zou het circus van Cooke & Verhulst maar een saaie bedoening zijn. En wij maar denken dat Vlaanderen een kennismaatschappij is. Niet dus.

Circusdirecteur Cooke – hij had gisteren zeker het geschikte jasje aan – kondigde zijn meest spectaculaire act van de avond aan: hij had een jonge Vlaming gevonden die zijn grasmaaier omgekeerd op zijn kin kon laten balanceren. De jonge Vlaming had gelukkig een kinnebak zoals Lorenz von Habsburg, anders is een dergelijke evenwichtsoefening niet uit te voeren.

Voor de kijker was het wel niet helemaal duidelijk of het om een elektrische versie van het toestel ging, dan wel om een toestel met een ontploffingsmotor, nog steeds een van de meest geniale uitvindingen ooit.

Circusdirecteur Cooke was uiteraard in zijn nopjes met de opvoering van de jonge Vlaming en nodigde de kijkers uit om minstens even goed of beter te doen. In de familie van Lorenz von Habsburg zijn ze nu al aan het oefenen.

Tja, De Cooke & Verhulst Show is een studioprogramma, geen laatavondpraatprogramma. Dat had de man met de zes mondmaskers beter ook op voorhand geweten. Hij heeft zijn ontslag ondertussen al ingediend.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More