‘Contagion’: een dodelijk virus verspreidt zich over de wereld

Toen nog fictie, nu realiteit.

Een dodelijk virus verovert de wereld. Het klinkt bekend in de oren. Kijken of ze het juist hadden in ‘Contagion’, een film van 2011. Wij weten nu wellicht beter. Of heeft de film ons toch nog wat bij te leren?

De plot is kort samen te vatten als de epidemische uitbraak van een levensbedreigend virus, dat zeer besmettelijk is en bijna iedereen die ermee in aanraking komt binnen enkele dagen doodt.

Het is een virus dat nog niemand eerder heeft gezien, waardoor het een tijd duurt voordat er aan een werkend vaccin kan worden gesleuteld en het wereldwijde dodental in rap tempo oploopt. Resultaat: paniek, wanhoop, plunderingen van winkels die levensmiddelen en medicijnen verkopen en een manische zoektocht naar elke mogelijke remedie.

Inderdaad, klinkt bekend.

Geregisseerd door Steven Soderbergh met een indrukwekkende cast: Marion Cotillard (Leonora Orantes), Gwyneth Paltrow (Beth Emhoff), Kate Winslet (Erin Mears), Laurence Fishburne (Ellis Cheever), Jude Law (Alan Krumwiede)

PLAY 4 / 05 maart, om 20:35 – 22:40 : ‘Contagion’

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More