Congo rekende vrijdag nog op aanwezigheid koning Filip in Kinshasa eind juni

Op de Congolese ministerraad van vrijdag 4 juni wordt gesteld dat koning Filip aanwezig zal zijn in Kinshasa eind juni.

Op maandagmorgen 21 juni wordt eerst een Congolese delegatie in Brussel verwacht in het kader van de teruggave van het stoffelijk overschot van voormalig eerste minister Patrice Emery Lumumba. De teruggave van het stoffelijk overschot van Patrice Lumumba zal, volgens de wensen van de familie, in de eerste plaats worden georganiseerd in een beperkt en familiaal kader. De Congolese delegatie zal bestaan uit de kinderen en familieleden van Patrice Lumumba, samen met een officiële delegatie. De aanwezigheid van president Felix Tshisekedi is aangekondigd.

Vervolgens gaat het stoffelijk overschot naar Congo. Daar is eind juni de begrafenis voorzien in aanwezigheid van Filip. (L’enterrement est prévu à la place Échangeur à Kinshasa en présence du Roi des belges.) Volgens de laatste berichten van het paleis gaat Filip toch niet naar Congo omwille van de gezondheidstoestand in het land. In Congo wordt met ontgoocheling gereageerd.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More