Communicatie van Vlaamse overheid over vaccinatiecentra is niet coherent

De communicatie van de Vlaamse overheid over de toekomstige vaccinatiecentra is niet coherent. Elke student weet dat als je een presentatie geeft, de inhoud van die presentatie moet overeenkomen met de inhoud van het document waarop die presentatie gebaseerd is. Dat is niet gebeurd bij de voorstelling van de Vlaamse vaccinatiecentra.

In het persbericht wordt gesproken over 120 centra, “die elk 4 vaccinatielijnen bemannen waar telkens 20 à 25 vaccins per uur gegeven worden.” In de eerste plaats gaat het om een aantal tot 120 centra. In de blauwdruk wordt ook gesteld dat er eerst voorzichtig gestart wordt met 1 tot 2 vaccinatielijnen per centrum en dat nadien opgeschaald kan worden naar 4 vaccinatielijnen.

De grootste onduidelijkheid is er over de locatie van die centra. Het persbericht: “Of het vaccinatiecentrum nu in een school, loods of tent is, al dan niet opgebouwd in samenwerking met een eventpartner, dat kiezen de zorgraden en lokale besturen zelf.”

In de blauwdruk worden terecht heel wat eisen gesteld aan de locatie van een dergelijk vaccinatiecentrum. Zo lezen we enkele stringente voorwaarden:

– Goede verluchting van de ruimten
– Afzonderlijke in- en uitgang
– Sterk netwerk / wifi
– Beveiligd gebouw

Vooral dat laatste sluit toch de tent uit als een van de 120 mogelijke Vlaamse vaccinatiecentra.

De kern van de zaak evenwel is dat de Vlaamse overheid niet klaar is voor die grote vaccinatiecampagne. Je moet immers geen planning maken op enkele dagen voor die vaccinatie, maar maanden daarvoor. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More